BERLIN, Lucia

Manuál pre upratovačky /číta Jana Dolanská/ 600 min.

americké príbehy

V tomto románe sa čitatelia stretávajú so starými Indiánmi, narkomafiánmi, kráľovnami krásy či svojskými lekármi, ktorým sa trasú ruky, ale predovšetkým s rozprávačkou – so ženou, ktorá vidí krásu v tých najtemnejších zákutiach ľudskej duše a má pochopenie pre ľudské chyby a slabosti.

 

SILVA, Daniel

Čierna vdova  /číta Igor Šabek/ 90 min.

špionážne americké romány

Špión a reštaurátor Gabriel Allon sa chystá prevziať funkciu riaditeľa izraelskej tajnej služby, no v poslednej chvíli mu tom zabráni bombový útok v parížskej štvrti Marais.

 

WARRENOVÁ, Tracy Anne

Zvodný gróf  /číta Beáta  Drotárová/  768 min.

anglické romány

Čarovná regentská romanca. Po škandále, ktorý pobúril celú smotánku, je lady Jeannette Brantfordová nútená opustiť rodinné sídlo v Anglicku. Čoskoro však vysvitne, že ani vo vyhnanstve jej nuda nehrozí.

 

ČERVENÁK, Juraj

Diabol v zrkadle. Štvrtý prípad kapitána Steina a notára Barbariča /číta Igor Šabek/ 709 min.

slovenské detektívne  romány

Špióni biskupa zavetrili stopu protestantského sprisahania, ktorého cieľom je likvidácia najvyšších katolíckych hodnostárov. Obeťou prvého útoku sa stane sám arcivojvoda. Kým lekári bojujú o jeho život, Stein, Barbarič a Jaroš pátrajú po vrahovi.

 

DÁN, Dominik

Smrť na druhom brehu /číta Marián Geišberg/ 640 min.

slovenské detektívne romány

Jedného dňa na brehu rieky nájdu dvaja výrastkovia polorozpadnutú mŕtvolu muža. Nič zvláštne, pokojne mohla skončiť v krematóriu, ale to by nesmela mať uprostred čela pravidelný kruhový otvor s priemerom 9 mm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GIORDANO,Mario

Teta Poldi a sicílske levy  /číta Michal Novák/ 727 min.

nemecké humoristické romány

Isolde Oberreiterová, familiárne teta Poldi, sa v deň svojich šesťdesiatych narodenín presťahuje z bavorského Mníchova na Sicíliu. Vezme so sebou aj synovca,  nádejného spisovateľa a beznádejného starého mládenca. Nepočíta však s početným a temperamentným príbuzenstvom svojho mŕtveho manžela.

 

GOMBITOVÁ, Marika – GRACLÍK, Miroslav

Úlomky spomienok /číta Slavomíra Fulínová/ 271 min.

biografické romány

Každému sa môže stať, že ho zo dňa na deň zaskočí choroba alebo zranenie a jeho rebríček hodnôt aj sám život sa v okamihu zmenia. Potom záleží na jeho vôli nevzdať sa, ale bojovať, aj keď okolie možno považuje tento boj za vopred prehratý. Stále je tu predsa nádej, a keď človek chce, dokáže zázraky.

 

NEMČOK, Peter

Z pekelných hlbín do výšin  nebeských II.  Keňa – Tanzánia  /číta Igor Šabek/ 409 min.

slovenské cestopisy

Publikácia je druhou časťou plánovanej trilógie mapujúcej Veľkú priekopovú prepadlinu, jej najzaujímavejšie národné parky a atraktívne destinácie.

 

NEUER, Václav

Vražda s pridanou hodnotou /číta Dušan Kubaň/ 869 min.

slovenské detektívne romány

Kriminálny príbeh zo súčasnosti  voľne nadväzuje na autorovu prvotinu Krkavčí súd. Václav Neuer aj v tejto knihe zúročuje svoje skúsenosti z každodennej práce policajtov pri objasňovaní najzávažnejších zločinov a z fungovania podsvetia.

 

 

MAJCHRÁK, Jozef – HANUS, Martin

Cyril Vasiľ:  Kresťan by mal byť hrdinom  /číta Jozef Lapšanský/ 540 min.

rozhovory

Rozhovor s arcibiskupom Cyrilom Vasiľom o rodine, utečencoch, pápežovi aj neduhoch v cirkvi.