BARIČÁK, Pavel „Hirax“

Indonéza. Bali, Lombok, Komodo, Flores... /číta Igor Šabek/462 min.

slovenské cestopisné romány

Okrem všedných, teda pre Európana úplne neštandartných denných životných situácii v knihe nájdete zážitky z výstupu na druhý najväčší indonézsky vulkán Rinjani, cestu na ostrovy varanov - Rinco a Komodo, rozlúčka so starým rokom cez ceremóniu Ogoh-ogoh, Nový rok Nyepi, vodopády Senaru ...

 

COHENOVÁ-AHNINOVÁ, Candice

Vráťte mi moju dcéru / číta Daniela Švolíková/ 460 min.

Francúzske skutočné príbehy

Osemnásťročná Candice sa počas prázdninového pobytu v Londýne zamiluje do princa Saddáma, člena saudskoarabskej kráľovskej rodiny. Oboch spája láska, no kultúrne aj náboženské rozdiely ich vzťahu neprajú. V roku 2001 sa im narodí dcéra Haya. Netrvá dlho a Saddám odhalí svoju pravú tvár. Jedného dňa hrubo odtrhne matku od  dcéry. Pomocou francúzskeho ministerstva zahraničných vecí sa Candice dostáva von z krajiny, v ktorej jej hrozí trest smrti, a púšťa sa do neľahkého boja o dieťa.

 

ČIERNÝ, Michal

Prípad Agonista /číta Dušan Kubaň/ 850 min.

slovenské detektívne romány

Autor približuje prácu bratislavských detektívov a policajtov, zaznamenáva históriu drogovej scény od jej počiatkov až po spoluprácu bratislavských dílerov s Albáncami, a najmä poukazuje na bezvýchodiskovosť tých, ktorí prepadli prášku.

 

DÁN, Dominik

Nežná fatamorgána /číta Marián Geišberg/ 588 min.

slovenské kriminálne romány

Tretí príbeh z obdobia novembra 1989, z obdobia detektívnych začiatkov Richarda Krauza. Richard Krauz pracuje na oddelení vrážd už rok a pol, no ešte stále je v očiach starších kolegov iba kriminalistické ucho. Jeho učiteľ, detektív Eduard Burger, má na stole tri staré nevyriešené vraždy mladých dievčat, ktoré vrah znásilnil a zahrdúsil na lavičke mestského parku.

 

DOERR, Anthony

Svetlo, ktoré nevidíme /číta Igor Šabek/ 1173 min.

americké historické romány

Román je nádherný aj strhujúci príbeh mladučkej slepej Francúzsky a mladého Nemca, ktorí sa snažia uniknúť pred hrôzami druhej svetovej vojny.

 

 

 

 

 

 

 

 

FOSSUM, Karin

Indická nevesta /číta Jana Dolanská/ 660 min.

nórske detektívne romány

V Elvestade, malej nórskej dedine, sa detektívi púšťajú do vyšetrovania výnimočne brutálnej vraždy. Žena, ktorú nájdu na lúke za obcou, je znetvorená na nepoznanie.

 

 

McCulloughová, Collem

Štyri sestry /číta Beáta Drotrátová/ 951 min.

anglické historické romány
Pútavá romantická sága, odohrávajúca sa v Austrálii v 20. rokoch minulého storočia, zachytáva osudy dvoch párov dvojčiat. Edda a Grace, Tufts a Kitty – to sú štyri sestry, dcéry reverenda Latimera z mestečka Corunda. Všetky štyri sú krásne, bystré a ambiciózne, musia však čeliť predsudkom, čo vládnu vo vtedajšej spoločnosti.

 

KLASSENOVÁ, Julie

Slúžka z Fairbourne Hall  /číta Beáta Drotárová/ 989  min.

anglické romány

Román prekypujúci romantikou a nebezpečenstvom, vťahuje čitateľa do fascinujúceho sveta služobníctva anglického panského sídla z 19. storočia, kde výzor môže byť klamlivý.

 

PICOULTOVÁ, Jodi

Čas odísť /číta Jitka Krišková/ 986 min.

anglické romány

Jenna Metcalfová už vyše desať rokov neprestajne myslí na svoju matku Alice, ktorá záhadne zmizla po tragickej udalosti. Jenna neverí, že ju matka svojvoľne opustila, preto po nej pátra na internete a dookola listuje v jej denníkoch. Napínavý svetový bestseller plný prekvapivých zvratov!

 

 

WINGATEOVÁ, Lisa

Listy do neba /číta Dora Kulová/ 456 min.

americké náboženské romány

Po smrti 91-ročnej Ioly sa Tandi ocitá v úlohe upratovačky Iolinej viktoriánskej vily. Tandi, ktorá je na úteku pred minulosťou, hľadá v dome dočasný úkryt. Všetko sa však zmení, keď objaví osemdesiatjeden vyzdobených schránok, z ktorých každý predstavuje jeden rok Iolinho života.